ASTRA: Ateliere gastronomice cu preparate de post și pește, de Florii

Peștele este vedeta Muzeului ASTRA în weekendul Floriilor. Muzeografii sibieni susțin în weekend, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, ateliere gastronomice cu degustarea de produse din pește și de post, preparate după rețete tradiționale oltenești.
”De Florii vom pregăti bucate de post din Oltenia de sub munte și pește! Avem în meniu: sarmale de nucă, ciorba de dragavei, fasole bătută și mâncare de prune!Dezlegarea la pește o cinstim cu o ciorbă de pește și o plachie de crap de-ți vine să te reîntorci pe la noi!”, scrie Muzeul ASTRA pe Facebook.
Demontsrațiile culinare se vor face în zilele de 12 și 13 aprilie, în zona Târgului de țară, între orele 10.00-16.00.
Duminică, 13 aprilie, credicioșii ortodocși sărbătoresc Duminica Floriilor, ultima duminică dinaintea Paștilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim, zi în care este dezlegare la pește.