stiridesibiu.ro

Știri de Sibiu > Știri

Catering-ul de la Spitalul Județean Sibiu dă deja rateuri; Bolnavii s-au plâns de mâncarea primită

caterin-rateu-spital sibiu-plangeri -mancare30.05.2022

La nici o lună de la contractarea unei firme de catering din București pentru prepararea și transportul porțiilor de mâncare pentru bolnavii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu, au apărut nemulțumiri cu privire la calitatea serviciilor. Dr. Daniel Chelcea, managerul unității sanitare sibiene a confirmat pentru stiridesibiu.ro că au fost semnalate ”câteva disfuncționalități” pentru remedierea cărora se lucrează împreună cu firma care a câștigat contractul în valoare de peste 13 milioane de lei.

”Au fost fost câteva disfuncționalități și lucrăm, împreună cu reprezentanții firmei, pentru remedierea lor. Evident, am transmis informațiile și firmei și lucrăm împreună, le remediem (problemele)”, a declarat pentru StirideSibiu managerul spitalului.

Întrebat dacă din sesizările primite reiese faptul că bolnavii au avut parte în ultimele zile de hrană rece, care nu s-a putut mânca, Chelcea a făcut referire la faptul că se așteaptă ca locația unde se pregătește mâncarea să fie schimbată.

”Soluții sunt. Își amenajează un spațiu în Sibiu, de la bun început.(...) la câteva minute de spital, iar asta va remedia multe probleme”, a mai adăugat dr. Daniel Chelcea.

Bolnavii de la Județean primesc mâncare în sistem catering; Manager: Se prepară în Sibiu

Mai mulți pacienți de la Județean au semnalat stiridesibiu.ro că au apărut în ultimele zile probleme în aprovizionarea spitalului cu hrana neceară pacienților. Mâncarea din caserole a ajuns rece la patul bolnavilor și mare parte din produse au fost aruncate pentru că nu s-ar fi putut mânca.

”Sunt oameni pe care nu-i vizitează nimeni și nu au pachet de acasă. Nu are cine să le aducă o supăcaldă sau un ceai cald. Nu au ce să mânânce în spital. Este extrem de proastă mâncare. Păcat de banii care se aruncă pe geam!”, ne-a semnalat un cititor stiridesibiu.ro.

În condițiile date, oamenii se tem că pot primi și hrană stricată, atâta timp cât nu sunt respectate normele minime de transport în bune condiții a pachetelor cu mâncare.

Firma Ansamble Catering & Services Romania din București a obținut contractul pentru prepararea și transportul porțiilor de mâncare la Județean. Serviciile, în valoare de peste 13,5 milioane de lei, vor fi asigurate pe o perioadă de 3 ani.

De la începutul lunii mai se livrează în sistem catering mâncarea, însă hrana se pare că este preparată într-o localitate din apropierea Sibiului, în ciuda asigurărilor date de conducerea spitalului.

La începutul derulării contractului, managerul SCJU Sibiu susținea însă că hrana se va pregăți la Sibiu.

”Se prepară aici, în Sibiu. A fost condiție prevăzută în contract. După primele zile de livrare, totul este ok iar noi vom monitoriza respectarea contractului”, a declarat dr. Daniel Chelcea în 2 mai, la solicitarea stiridesibiu.ro, în condițiile în care aceeași companie contractată de Sibiu asigură și mâncarea pacienților bolnavilor Spitalului Județean Craiova, unde au apărut reclamații din partea bolnavilor cu privire la calitatea serviciilor.

Citește și :SCJU Sibiu: Contractul pentru hrana bolnavilor în sistem catering a fost semnat cu o firmă din București

Publicitate
tall
Publicitate Google
Acest site foloseste cookies pentru a imbunatatii experienta cititorilor. Vezi aici Politica de Cookies. Citeste si Politica de Confidențialitate pentru a intelege cum folosim datele personale.