Patru firme din Sibiu pregătesc concedieri colective; directorul AJOFM: Este precauție pentru crearea de locuri noi de muncă în 2025

Patru societăți comerciale din județul Sibiu pregătesc concedieri colective în cursul lunii noiembrie, un număr de 141 de persoane urmând să rămână fără loc de muncă în prag de sărbători. Directorul AJOFM Sibiu, Cosmin Roșu, spune că nu există o creștere semnificativă a intenției de concediere a angajaților, însă trendul pentru anul viitor în rândul companiilor este dat de precauție în crearea de noi locuri de muncă.
”În acest moment avem 141 de persoane notificate de la mai multe firme, care sunt în procedura intenției de concediere.(...). Sunt patru societăți. Cei mai mulți sunt din industria confecțiilor - pielărie marochinărie ( 130 de oameni), unde avem notificări de la două firme, iar restul de la firmă de producție materiale de construcții și servicii de întreținere a clădirilor (1)”, a declarat pentru ȘrirideSibiu directorul AJOFM.
Cosmin Adrian Roșu spune că nu există la nivelul județului Sibiu o creștere semnificativă a intenției de concediere a angajaților, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă trendul pentru anul viitor în rândul companiilor mari este dat de precauție în crearea de noi locuri de muncă
”Nu văd o creștere semnificativă la momentul ăsta. Există o creștere față de luna anterioară, dar de la an la an, este în același grafic. Sunt o serie de firme care își restructurează o parte din activitate și creează activități noi, sunt unii care închid câte o secție. În schimb, trendul este, din câte am înțeles eu în acest moment, din ce am discutat cu firmele din zonă industrială, să nu se hazardeze în a-și face planuri de angajare consistentă pentru anul viitor în plus. Da, au nevoie de oameni, că unii se mai pensionează, dar niciunul (nr. angajatori) nu-și fac planuri să mai facă o secție încă 100, spre exemplu. Asta nu am auzit, față de alți ani în care auzeam:<< Vrem să ne extindem. Vrem să ne dezvoltăm>>. Este precauție pentru crearea de locuri noi de muncă suplimentare. Am constatat că nu există o intenție la fel de mare ca în anii precedenți. Este o precauție. Așteaptă toți să vadă ce se întâmplă din ianuarie, după alegeri, să vadă ce taxe vor fi, cred eu”, a explicat directorul executiv al AJOFM Sibiu.